Стадион "Христо Ботев" във Враца видя първа победа от разгара на лятото насам.

Радостта донесе местният Ботев, който победи Берое с 2:0 в мач от 16-ия кръг на Първа лига.

Това бе първата победа за врачани от пет мача насам и първата пред родна публика от 15 август, когато бе записан успех над Спартак (Варна) с 1:0.

Спечелените три точки изкачиха Ботев с две позиции в класирането, като врачани изпревариха Септември и днешния си опонент Берое, събирайки актив от 14 точки на 11-ото място.

Берое от своя страна оък продължава да е във все така тежка игрова криза, като няма успех вече шест мача и се намира на 13-ото място с 13 точки.

Днес Ботев успя да реши всичко още през първата част, когато напълно заслужено с оглед на показаното успя да вкара двете си попадения.

Резултата откри Чавдар Ивайлов в 17-ата минута. Халфът на врачани направи самостоятелен рейд и от около 25 метра отправи изненадващ удар по земя, който остави Иван Караджов без реакция и влезе във вратата за 1:0.

Ботев нанесе решителният си удар само две минути преди почивката, когато Венцислав Христов получи извеждащ пас от Мирослав Маринов и възползвайки се от грешка на бранител вкара за 2:0, оказал се и краен резултат в мача.