Георги Тодоров, който зае поста временен треньор на Левски до края на сезона, говори за първи път пред медиите след промените в клуба.

Той призна, че на този етап и в ситуацията, в която се намира Левски, друг вариант за временен треньор е нямало.

Тодоров също сподели, че обстановката е тежка, но се надява да класира тима за Лига Европа с наличния поенциал.

През този сезон той отново бе временен треньор заедно с Тодор Симов, след уволнението на Делио Роси. Тогава той води Левски в гостуването на Ботев и домакинството на Черно море, като по ирония на съдбата, именно това са следващите два мача на тима.

"Извинявам се, че в първия си ден не бях в най-добрата форма и затова не се срещнахме. Аз съм открит човек. Винаги ще имате съдействие. Надявам се за коректност.

Аз съм служител на клуба. За един месец едва ли друг човек ще се съгласи да дойде. Клубът има нужда от мен, ако мога нещо да помогна. Пожелавам на следващия треньор наистина да промени Левски. Такъв клуб заслужава отборът да радва феновете. Играчите да идват с усмивка.

Аз бях доста недоволен от първата тренировка. През цялата седмица играчите тренираха много добре. Направихме заниманията по-интензивни. Има някакво настроение за разлика от първата тренировка. Един квадрат промени и настроението, и желанието за работа. Дано това е положително. Победата ще върне спокойствието на футболистите. В отбора има натрупано напрежение. Те сами могат да излязат от това положение.

Един от проблемите може би са спекулациите за нов треньор. Това няма как да не се отрази на играчите. Същото беше и по времето на Люпко Петрович. Тук през седмица го сменяха. Момчетата четат, имат близки, които коментират. Моята работа е да вдъхна увереност и спокойствие. Самочувствието ще дойде на терена. Няма да е леко, но нищо леко няма.

Линията е да се залага на млади футболисти. Аз съм един от хората, които съм искал да има юноши в първия отбор. Мисля, че минаха много добри юноши, които след първата грешка ги приключваха. Щастие за младите е, че линията е такава. Отговорността е много голяма за играчите в първия отбор. Те трябва да извоюват своите места и продължаване на тази линия. Ако няма резултати, ако отборът не играе добре, нормално е хората, които дават пари да променят линията. С даването на шанс на младите играчи се услеснява и работата на школата. В последно време имаме проблем с набирането на нови кадри. Никой не идва да иска. Много трудно се израства без да има игрова практика.

Трудно може да се изискват и резултати, и налагане на млади футболисти. Хубаво е, че сега шест момчета от школата ще бъдат в състава на Левски. Димитър Телкийски искаше да напусне с Георги Дерменджиев. Аз обаче го поканих. Той започна с треньорството при мен. Смятам, че има потанциал. Много малко хора останаха като него - точни и почтени.

По-хубав е вариантът младите играчи да се дадат под наем там, където ще играе със сигурност. В това отношение Краси Балъков е положителен пример. Той взе Пламен Гълъбов и го налага всеки мач. И Кабов, и Илия Димитров са добри футболисти. И двамата може би щяха да се утвърдени в отбора, ако им се даваше повече шанс.

Преди шест години аз съм си определил, че не искам да работя в мъжкия футбол, защото не си мълча, когато някой прави нещо зад гърба ми. Затова прецених, че е по-добре някой да прави каквото си иска зад гърба ми, а аз да отговарям. Надявам се, че ще мога да помогна. А от следващия сезон Левски да играе изключително важна роля в първенството. Не мога да повярвам, че клубът е толкова дълго време без трофей", заяви Тодоров.