Временният треньор на Левски - Георги Тодоров, говори пред медиите навръх 64-ия си рожден ден.

За пореден път Тодоров застава начело на тима като временен наставник, като целта му ще е да води отбора до края на сезона.

Той неведнъж е заявявал, че няма амбиции в мъжкия футбол, а иска да се занимава изцяло с юноши. Заради любовта си към Левски и най-вече заради стореното от феновете през последните месеци, Тодоров призна, че е нямало как да откаже молбата на Наско Сираков.

Георги Тодоров не пожела да коментира работата на Петър Хубчев, но на няколко пъти намекна, че стилът на игра на "сините" трябва коренно да се промени.

Той също така изрази възмущението си от огромния дисбаланс в отбора, където има четирима вратари, но само двама централни бранители.

"Много е кратък периодът, за да се прави каквото и да е било. Искам да се промени играта в средата на терена и да се държи повече топката, защото ние сме Левски. Когато няма победа, нормално е футболистите да бъдат затормозени психически. Това е проблем. Сигурно не им е лесно, но затова говорим за професионализъм. Те трябва да улеснят ръководството за събирането на средствата.

Много трудно можем да играем атакуващ футбол, когато топката е назад. Няма широчина в отбора. Това също е проблем. Трябва да играем комбинативен футбол и да се надиграваме. Мисля, че футболистите в Левски са много добри, но това се показва на терена.

Не съм щастлив, че се върнах отново. Това означава, че нещата не са се случили. Вярвайте, през тази годината в клуба наистина всичко беше на ниво. Отдавна не е имало такива условия. За съжаление, отново се връщаме на изходна точка.

Още не сме говорили за целите. Наско ми се обади и ме попита дали мога да помогна. Естествено, че няма как да му откажа, защото хората в момента даряват и последните си пари. Аз съм от два дни. Мога да кажа, че някакъв живот се върна в отбора. Виждам някакво настроение. Правят ми впечатление някои неща. Аз няма да пренебрегна никого. Независимо дали му изтича договорът.

С Наско сме говорили за около 5 минути. Вчера имахме малко по-дълъг разговор. Една къща се строи от основите, а не от комина.

Такъв дисбаланс... Не искам да коментирам. Щом съм приел, аз си нося кръста. Имаме двама централни защитници с по 7 картона и единият има проблем, но стиска зъби. Как да откажа на Наско? Той се нагърби, а наистина има хора, които дават последните си пари за клуба. Колкото мога, ще помогна. Много е важен мачът утре.

Обстановката и настроението в отбора водят до победи. Повярвайте ми. При загуби започват да се търсят виновници. Достатъчно гледахте мача с Локомотив и можете да направите оценка какво не се е получило. Аз обаче да коментирам това, не е коректно. Не е коректно към Петър Хубчев.

Имаше страхотни условия при предишните собственици. Мога да кажа, че такива условия, може би, е имало само по времето на г-н Чорни. Няма широчина и няма флангови атаки. Много е трудно да се играе нападател в тази ситуация. Робърта е добър футболист. За съжаление е контузен и няма да играе срещу Арда. Той има страхотно бъдеще. Трябва да направим така, че да покаже най-добрите си качества. И не става дума само за него.

Не мога да си помисля, че в Левски няма да се търсят резултати. Независимо дали Локомотив (Пд) има два гола разлика, ние трябва да търсим до последния момент Купата. Във всеки един двубой трябва да се търси победа. Всичко друго е само загуба на време. Трябва да търсим най-доброто класиране.

До края на сезона повече юноши ще получат шанс за изява. След това ръководството ще каже какво ще се прави. Надявам се Симеон Славчев да вземе участие в следващия мач. Имаме 4-5 еднотипни футболисти в средата на терена. Това направо не е истина. В момента само феновете носят нещо положително на Левски. Те поддържат отбора. Доста хора ми се обаждат, за да ме подкрепят, ама аз знам много добре, че на следващия мач всичко ще бъде забравено. Да подкрепят клуба. Отборът може да играе слабо в някой мач, но те трябва да подкрепят клуба. Те направиха велики неща" заяви той.