Временният треньор на ЦСКА Добромир Митов очаква евентуална победа в събота срещу Лудогорец да даде психологическо предимство на отбора му в битката за титлата.

Двубоят е утре от 20,15 часа на стадион "Българска армия", а домакините изостават с три точки от шампиона.

"Ако спечелим този мач, ще имаме психологическо предимство до края на първенството, което се надявам да ни помогне да спечелим титлата - каза Митов на пресконференция днес. - Домакинството е предимство за нас. Знаем какъв отбор е Лудогорец, но не са непобедими.

Вкъщи и стените помагат. Вярваме в момчетата и нашата вярна публика, която ще дойде да ни подкрепи".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17796824/013100

Капитанът Николай Бодуров остава под въпрос за срещата заради контузия. Наказан е асът в полузащитата Тиаго.

Същевременно един от двамата съветници на Митов - европейският шампион с Цървена звезда Люпко Петрович, вярва, че ЦСКА може да се пребори за титлата.

"Скамейката и на Левски, и на ЦСКА е като електрически стол. Няма разлика - каза Петрович, който е бил начело на "сините" в два периода. - Очакваме труден мач. Лудогорец седем пъти е шампион на България. Четири кръга преди края ЦСКА има шансове да спечели титлата. Всеки трябва да даде всичко от себе си. ЦСКА е голям клуб. Работил съм и в Левски, който също е голям клуб, както и в над 20 клуба в целия свят. Аз съм професионалист".

Другият футболен мъдрец в триото - Димитър Пенев, който също е съветник в щаба на Митов, заяви:

"Всеки футболист иска да спечели такъв мач и да се даде стопроцентова заявка, че ЦСКА иска да стане шампион. Домакинството винаги е предимство. Познаваш терена, публиката те подкрепя. Заради тази публика и заради нас, ръководството, футболистите са задължени да вземат този мач.".