Шансовете за това Алън Пардю да води ЦСКА и отвъд реванша срещу Славия в четвъртък не са никак малки.

Британският треньор бе начело на отбора в неделя за вечното дерби с Левски, като уточни, че уговорката с ръководството е само за двата двубоя.

Пардю застана начело на ЦСКА след оставката на Стойчо Младенов миналата седмица. Той е в ролята на консултант в клуба вече от близо 2 години, но досега нито веднъж не бе замесен пряко в работата с първия отбор.

Събитията от последните дни не са хванали съвсем неподготвени ръководителите на "Армията", които са набелязали три варианта за наставник.

Със сърбина Саша Илич бяха водени разговори преди дербито, с украинеца Виктор Скрипник (последно водил Зоря-Луганск) също е установен контакт, а друго име, което е набелязано, е на северномакедонеца Игор Ангеловски.

Според неофициални информации, Ангеловски е отказал възможността да води ЦСКА, а Скрипник не иска да влиза в преговори и договори преди лятото и края на сезона.

Илич е най-реалистичният вариант, но ако и той не се съгласи заради твърде сложния етап от първенството и в разгара на битката за Купата на България, Пардю ще получи задачата да довърши сезона.

Английският специалист е с изключително богат опит като наставник, но не бе поемал отбор в тази функция от 2 години (за последно бе в Адо ден Хааг, Нидерландия).