Юрген Клоп изведе Ливърпул до върха в Шампионската лига и паралелно с това до успех в още два турнира - Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

"Червените" са начело на класирането в Англия, протягайки ръце към заветната титла там, но в момента както всички останали изчакват подновяването на сезона, който бе прекъснат заради пандемията от COVID-19.

Сега всичко върви по план, но в началото на престоя на Клоп на "Анфийлд" той е изпитвал притеснения от големите очаквания, макар да не дава вид на такъв човек. Всъщност сам признава, че се е страхувал да не бъде уволнен - нещо, което не се е случвало в кариерата му досега.

"Беше ясно, че се нуждаем от време и няма как да преобразим всичко веднага. Бях наясно, че вече съм на друго ниво и ако не направя така, че нещата да се получават, ще бъда уволнен. Просто ми беше необходимо малко време", казва Клоп сега.

 "Не съм искал четири години, а просто малко време. Но явно нещо се е случило между тогава и сега", разсъждава шеговито той и добавя, че е имал пълната подкрепа на собствениците след само седем или осем мача, защото по думите му те са били наясно с посоката на развитие.

Ливърпул има преднина от 25 точки на върха в класирането при 9 оставащи кръга.