Вече бившият национален селекционер - Георги Дерменджиев, прекара година начело на рпедставителния ни тим, в която поводи за гордост не бяха много.

Отборът ни постигна само две победи, като пропусна и шанса си да се класира на Европейското първенство.

"24 часа" публикува втората част от доклата на Дерменджиев, в която той дава своята гледна точка за двубоите тази есен.

В първата част на доклада си той сподели, че е заварил неуверен в собствените си сили отбор с нарушен колектив, а ето и по-интересните извадки от втората част на този доклад, където той коментира детайлно мачовете ни. Впечатление прави, че като причина за загуба в решителния бараж той посочва страничните фактори и съдийските грешки. Общо взето контузии и други фактори са причина за слабото представяне в почти всеки мач според Дерменджиев.

За България - Унгария (1:3)

"За този двубой бяха подготвени видеоматериали за индивидуалния профил на всеки унгарски национал, както и за отборната им игра. Както е видно от статистиката, България имаше превъзходство в този двубой що се отнася до положения за гол, количество подавания, брой точни подавания и пр.

За съжаление странични фактори, както и невъзможността за използване на всички играчи заради контузии и заболявания, дадоха отражение върху крайния резултат.

Допълнително и някои спорни съдийски решения попречиха на България да отбележи повече голове. В крайна сметка футболът е игра на голове".

България - Ейре (1:1)

"България успя да контролира действията на терена, но кадрови проблеми с контузии в хода на мача доведоха до изравнителния гол. Попадението бе резултат както от липса на концентрация, така и от липса на индивидуална класа".

Уелс - България (1:0)

"Отборът се стараеше да покаже лице, да контролира топката в отделни моменти. България не успя да достигне до много ситуации за гол, но същото се отнася и за противника. Грешката в продължението се дължи на липса на ориентация и самочувствие в ключовите моменти. Положителлният извод е старанието".

Финландия - България (2:0)

"Придвид психическото и физическото изразходване на основните играчи, бе дадена възможност за изява на останалите. В този мач бе нарушена комуникацията между състезателите и тактическото поведение не бе на необходимото ниво".

България - Уелс (0:1)

"Необичайно сгъстеният ритъм от мачове, свързан и с пътувания зад граница, на който играчите от българското първенство не са свикнали, пролича в действията на терена. Двете последователни загуби дадоха отражение върху самочувствието им".

България - Финландия (1:2)

"Изключително много кадрови проблеми и силен противник, играещ със самочувствие. Голям борй тактически грешки. Мач, разделен на две полувремена. Слабо първо, в което бяхме неориентирани и втора част, в която демонстрирахме определени качества".

Ирландия - България (0:0)

"Отново проблем със заболели играчи. Двубой, в който се опитахме да спечелим трите точки, но в крайна сметка не успяхме. Участието ни в Лигата на нациите бе колебливо, като в шестте мача резултатите можеха да бъдат различни. Оценката би трябвало да е слаба".