Лудогорец съобщава на официалния си сайт, че и вторият тест за коронавирус на всички от делегацията на клуба, пътували до Милано за мача с Интер, е отрицателен.

През последните дни отборът от Разград бе настанен в базата на националния отбор в Бояна, където изчака да мине необходимият период за втори тест, който да даде 100-процентова гаранция, че никой в клуба не е заразен с коронавирус. По тази причина бе отложен и мачът с Арда, който още не е ясно кога ще се играе.

Лудогорец ще възстанови нормалния спортно-състезателен и тренировъчен процес и започва подготовка за предстоящия мач с Левски от турнира за Купата на България в четвъртък. 

Снимка: ludogorets.com

Ръководстовто на клуба изказва специални благодарности на българското правителство, Военно-медицинска академия и на Кризисния щаб за борба с коронавируса за съдействието и съпричасността по опазване здравето на футболистите, треньорите и служителите си.

Също така благодари на всички, пътували до Милано, за проявения професионализъм, както и на семействата и близките на футболистите, треньорите и служителите за подкрепата и разбирането.

Благодарности има и за БФС, както и домакините на базата на националния отбор в Бояна за осигурените комфорт и спокойствие.

Засега заразата не е засегнала българския футбол, тъй като няма потвърдени случаи в страната. Ако се окаже, че има такъв, най-вероятно ще има драстични промени в родния шампион. По примера на Италия.