УЕФА откри процедура за разследване на капитана на Уест Хем Деклан Райс, който е обвинил директно съдия в корупция.

Случката се разиграва в тунела на стадиона във Франкфурт в четвъртък, когато местният Айнтрахт елиминира с 1:0 в реванша от полуфиналите на Лига Европа Райс и тима му.

В мача бяха изгонени Аарън Кресуел от гостите и техният мениджър Дейвид Мойс. Видео от инцидента в тунела се появи в социалните мрежи и то е повод за разследването.

На него ясно се вижда и чува как Райс казва на рефера Хесус Хил Мансано: "Много, много слабо. Ужасно съдийство цяла вечер. Не може да си толкова зле, сигурно са ти платили за това представяне!"

Мойс коментира темата на пресконференцията си в петък в Лондон:

"Беше много лоша вечер като съдийство, не получихме нищо от този рефер. Нито едно важно решение, нищо. Бяхме третирани лошо от арбитър, който би следвало да е водещ на УЕФА.

Нямаме никакво намерение да наказваме Деклан, никакъв шанс. Ако УЕФА го накаже - ОК, приемаме. Клубът Уест Хем няма да го направи, защото емоцията му след такъв мач е напълно разбираема."

Според английските медии, ако се докаже вина на Райс по казуса, той ще бъде наказан да не играе за три мача от евротурнирите.