В интервю пред Блиц Венцеслав Стефанов заяви, че е предложил на "Нова Броудкастинг Груп" да излъчи мача-реванш между "Славия" и "Илвес" в Лига Европа без пари, но оттам му е отказано.

Босът на най-стария столичен клуб е бесен от реакцията на телевизията, която не предава и първия мач във Финландия, който бе спечелен от "белите" с 1:0.

Сега и реваншът няма да се излъчва, макар че мачът е на националния стадион "Васил Левски". Стефанов обясни ситуацията:

"Аз просто нямам думи! Ще ви кажа защо не се споразумяхме с "Диема". Първо имаше предложение те да платят 40 000 евро, за да вземат в пакет правата на шестте мача на "Левски", ЦСКА и "Славия".

Впоследствие обаче от въпросната телевизия са преговаряли поотделно със "сините" и с "червените", а нас са ни "забравили". Когато разбрах това, им звъннах и ги попитах какво правим.

Отговориха ми в прав текст: "Нямаме интерес да излъчим вашите мачове - нито този във Финландия, нито този в София. Просто нямате висок зрителски рейтинг". Тогава аз им предложих без пари. Повтарям - без пари, да излъчат реванша ни. Но отново не последва положителен отговор. Меко казано - скандална реакция на въпросната телевизия. Или по-точно - скандално и необяснимо пасуване.

Това е самата истина. Съжалявам, че отбор като "Славия", който е първият български тим, достигнал до полуфинал в евротурнирите, няма да бъде наблюдаван по телевизията довечера.

Може да имаме по-малко фенове от "Левски" и ЦСКА, но те са ни верни. Освен това Славия е български отбор и съм сигурен, че всички неутрални фенове ще бъдат за нас.

Наистина нашият мач и този на ЦСКА в "Рига" са почти по едно и също време. Но все пак ние започваме с половин час по-рано, а и става въпрос за два канала, по които да излъчат и срещата на "червените", и нашата."

Мачът между "Славия" и "Илвес" е в 19 часа, а гостуването на ЦСКА в Рига е половин час по-късно.