Японският халф Казуки Такахаши бе обявен като ново попълнение на Пирин (Благоевград) и ще помага на “орлетата” в борбата за оцеляване в родния футболен елит.

Към момента благоевградският клуб е на предпоследно място в класирането, като със сигурност това не е ситуацията, която на стадион “Христо Ботев” са си представяли в годината на вековния си юбилей. 

25-годишният полузащитник се превръща в първият японски футболист в историята на клуба.

Още като юноша преминава в школата на испанския Леганес, а след това играе за Игало (Черна гора), Яро (Финландия), както и Университатя Крайова и Пандури в Румъния.

Най-скорошната спирка в кариерата му е шведския Ескилстуна. Такахаши вече направи неофициален дебют за Пирин в контролата със Струмска слава.

"Играл съм в много страни в Европа до момента, така че нямам никакви проблеми с адаптацията. От скоро съм в Благоевград, но се чувствам, като у дома си. За мен е голяма чест да облека "зелената" фланелка на Пирин, вече се запознах с историята на клуба. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да постигне успехи. Дано феновете са доволни от нашето представяне в края на сезона", каза новото попълнение.