Япония не остави какъвто и да е шанс на Монголия в световната квалификация помежду им от зона “Азия” и триумфира с нереален резултат - 14:0.

На монголците определено не им върви срещу този съперник, защото през 2019 година отново бяха разгромени от “самураите”, но тогава срещата приключи “само” 6:0 в полза на японците.

Интересното в случая на този резултат, който подхожда по-скоро на мач от видеоигра между приятели, отколкото на мач от квалификации за световно първенство е това, че всъщност 14:0 не е най-голямата победа в историята на японския футбол. Най-резултатната такава е с 15:0 срещу Филипините на 27 септември 1967 година.

Също така това не е и най-голямата загуба на Монголия - тя е с 0:15 от Узбекистан на 5 декември 1998 година.

Разликата в класите на двата тима е огромна - монголците имат едва един играч в чужбина, при това в Унгария, а всички други са в местната лига, докато при Япония има футболисти от първенствата на Италия, Португалия, Германия, Англия и Белгия, но все пак… 14:0!

До почивката имаше само пет гола - Такуми Минамино откри, а след него реализираха Юя Осако, Дайчи Камада, Хидемаса Морита и Хаш Туя, който си отбеляза автогол. Осако вкара за втори път десет минути след началото на второто полувреме, а в края на мача оформи и своя хеттрик. С по два гола завършиха Джуня Ито, Шо Инагаки и Киого Фурукаши, а Такума Асано се отчете с един гол

Японците са лидери в групата си с 15 точки от 5 мача, нямат загуба, а головата им разлика е 27:0. Следващата им среща е с Мианмар.