Ясен Петров обяви, че ще напусне поста национален селекционер на България, ако Борислав Михайлов и настоящото ръковдство на БФС загубят предстоящите избори на 12 октомври..

Треньорът на националите говори преди заминаването на отбора към Литва, където нашите ще играят важна световна квалификация.

Петров сподели, че предстоящият конгрес няма как да не влияе на футболистите.

"При всички положения това влияе. Ще се опитаме по най-добрия начин да се игнорираме от тази история. Вие знаете, че моята позиция е ясна. Аз съм назначен от това ръководство и ще бъда с него. Аз съм много точен човек и съм с този, който ме е назначил. Точка", заяви Петров, който е категоричен, че дори и евентуален друг президент на БФС да му предложи да остане, няма да приеме.

Конгресът, на който ще се избере следващ президент на БФС е на 12 октомври, което е в същия ден с мача със Северна Ирландия в София. Това означава, че теоретично България може да остане без треньор в същия ден.

Петров разкри, че настроението преди мача с Литва е много добро.

"Нашето намерение е да покажем добро лице и да вземем резултат. Футболистите знаят за какво играят. Недялков пътува с нас, ще го използваме. Не злоупотребяваме с футболистите. Няма нито един играч, който да се е прибрал контузен след лагер на националния отбор.

Литва ще бъде в съвсем друг състав, опитни играчи. Ще гледаме различен мач. Трябва да се приспособим на този терен. Имаме два дни, в които да видим какъв е теренът. Надявам се момчетата да се справят. Много съм доволен от старанието на играчите. Искам да спечелим двата мача. Не трябва да подценяваме нито един отбор. Няма лесни мачове. Нека минем през Литва, след което ще мислим за Северна Ирландия

Момчетата имат настроение, а това е най-готиното нещо, което показват. Имаме добри момчета, ще съм много щастлив, ако някой от тях отиде и направи контакт и подпише с голям отбор. Имам мисия с тези момчета", заяви Петров на летище "София".