Националният селекционер Ясен Петров говори пред медиите в навечерието на приятелския мач на България срещу Катар.

Страната ни е в страната домакин на Мондиала, където в рамките на няколко дни освен катарците, ще срещне и тима на Хърватия в контроли.

Ясен Петров заяви, че периодът на обиграване на подмладения ни отбор е преминал, явно визирайки световните квалификации от миналата година.

По думите му пред България вече е време за резултати, защото след няколко месеца в турнира Лига на нациите голямата цел ще е именно първата позиция.

"Имаме изключително млад отбор, целта през последната година беше освежаване и интеграция на талантливи момчета към вече съществуващото ядро от опитни състезатели. Смятам, че до голяма степен успяхме да го постигнем, но оттук насетне търсим единствено резултати.

Това е вторият случай, в който България се изправя срещу Катар, но разликата е огромна - днес виждаме изключително силен тим, в който очевидно се работи последователно и правилно. Въпреки това ние сме длъжни да търсим успеха, тъй като тези двубои се явяват генерална репетиция за Лигата на нациите, а там целта ни е първото място", сподели той.

Петров също така предварително пожела успех на съперниците ни Катар и Хърватия по време на Мондиала, от който и двете страни ще бъдат част.