Националният отбор на България отпътува за Флоренция, където утре от 21:45 часа българско време ще гостува на европейския шампион Италия.

Мачът е част от квалификациите за Мондиала в Катар след година, като също така ще е първи за италианците от финала на Евро 2020 насам.

Селекционерът на родния тим - Ясен Петров, изрази спокойствие преди заминаването, като споед него Бъглария няма какво да губи от един такъв мач, а може само да отиде и поднесе голяма сензация.

"Настроението е много добро. Отиваме в Италия, настроението трябва да е добро. Имаме дребни проблеми. В момента нашето първенство тече доста интензивно и ще гледаме да извлечем максимума от играчите, които се намират в най-добър игрови ритъм.

Вчера проведохме тренировка, на която за първи път се събрахме всички. Предполагам, че при колегите от Италия е същото. Това е реалността и трябва да се съобразим. Искаме да извлечем максимума от това, с което разполагаме. Това е мач, в който няма какво да губиш. Това е европейския шампион, но не трябва да има притеснение. Трябва да отговорим на това, което ни предложат.

В момента ни предстои Италия. Когато мине този двубой ще правим прогнози за следващите мачове. Оттук нататък ние трябва да търсим победи", каза Яен Петров.