Националният селекционер Ясен Петров говори преди заминаването на националния отбор, който ще изиграе три приятелски мача в рамките на седмица.

Представителният ни тим лети за Австрия, където утре в град Рийд ще играе срещу Словакия. На 5 юни пък гостуваме на Русия в Москва, а на 8 юни на световния шампион Франция в Париж.

Трите мача срещу по-силни от нас противници за отличен шанс за Петров да поработи с отбора, защото той го пое и директно трябваше да скочи в световните квалификации, без да е играл контроли и без да е изпробвал нови неща.

Ясен Петров изрази учудването си, че момчетата имали огромно желание за игра. Странно, че този факт предизвиква изненада в него, защото все пак това е работата на тези хора, още повече, че трябва да защитават и името на България.

"От тези три дни на тренировки, за мое учудване футболистите са в много добро състояние и съм изненадан от желанието им за игра. Настроението е добро, надявам се това да се отрази на играта ни.

Имаме малко време отново за тежката серия, но само може да градим отбор в подобни мачове. При всички положения ще има ротации, може би всички ще вземат участие. Така ще направим - ще дадем възможност на всеки да покаже своите възможности.

Имайте предвид, че в момента повечето играчи са от българското първенство. Надявам се да вземат шанса и да покажат себе си. Дай Боже от тези контроли някой да извлече полза, да подпише добър договор в някое първенство.

Пет човека отпаднаха, другите пет пристигнаха снощи късно. Групата е 26 човека, наясно сте с нея.

Поканени сме на много тежки мачове. Отиваме с целта да ги затрудним максимално, няма мач, в който да не си поставяме целта да успеем", сподели Петров.