Селекционерът на националния отбор Ясен Петров обяви в интервю за БНТ, че утре ще публикува списъка с избраниците за мачовете с Швейцария, Италия и Северна Ирландия. Специалистът твърди, че решенията му ще предизвикат дискусии, но всичко си имало логично обяснение.

"Играем с Швейцария, Италия, Северна Ирландия. Ние сме на 68-мо място, колкото е и моят набор. Дано се катерим нагоре в ранглистата. Има мачове за Купата. Кръг. На 21 март ще се съберем всички. Времето ни притиска, трябва да разберат, че заедно могат да постигнат повече, отколкото досега.

За шест дни имаме три мача. Искаме да търсим резултати. Дай боже да ги постигнем. Имаме визия как да изглеждаме. Футболисти, на които държим, са контузени, което е доста жалко. Дано съумеем. Не се оплаквам. Андрей Гълъбинов играе в първенство на високо ниво. Играе в силно първенство. Има визия. Такъв тип ни трябват. Надявам се, че ще помогне на отбора.

С Божидар Краев говорих лично. Обадих му се, едва ли му е приятно. Аз го привлякох в Левски преди време. Всичко е в неговите крака и глава. Вратата е отворена за него. Атанас Илиев прави всичко възможно, за да бъде повикан.

Списъкът ще бъде публикуван утре. Ще има много дискусии, но зад всяко нещо има логика", коментира Петров.

"Обиколих почти всички мачове. Наблюдавам срещи, където има много малко българи. Да, има задушаване на младите български играчи спрямо чужденците. Приемливо е това нещо и нищо не можем да направим. Да се надяваме, че всеки ще си сграбчи шанса и ще ми "извади" окото. Преходът не е лесен за играчите. Много хора се давят, само най-издръжливите успяват".

"Всеки колега е дал максимума. Аз ще дам всичко. Дано се получи. С футболистите и екипа, ще се борим за резултатите. Ясно ми е къде съм попаднал", добави Ясен Петров.