Българският национален отбор е изправен пред две възможности като съперници за плейофите, които могат да го отведат на Евро 2020.

Баражите в Лигата на нациите са вратичката, която ще се отвори за още 4 тима, които не са стигнали до европейското през квалификациите.

Нашият отбор върви "в пакет" с Израел и Румъния, като жребий на 22 ноември ще определи къде ще идат тези три тима. Два ще са в в поток А, един - в поток С.

Шансът ни е 66% да сме в А и 33% - в С, казано най-общо. Няма вариант да сме в някое от другите карета за баражите.

Ако идем в група А, там ни чака Исландия, един от Израел и Румъния (който изтеглят с нас) и някой измежду Уелс, Словакия, Ейре или Северна Ирландия (уелсците и република Ирландия още могат да се класират и през квалификации).

Ако сме в поток С, Шотландия и Норвегия са сигурни съперници, а четвъртият отбор ще е Сърбия, ако португалците на Кристиано Роналдо не допуснат сензационен провал да бият Люксембург днес в 16 ч като гост.

Така на 22 ноември чакаме много тежък вариант от група с Исландия - играл на последните две големи първенства с доста сериозен успех, както и два отбора от поне средно европейско ниво.

И един малко по-приемлив с Шотландия, която изглежда най-близо до нашето ниво в момента, Норвегия и Сърбия.

Плейофите са на 26 и 31 март, като се играят в полуфинали и финал. Сблъсъците са в един мач, като при равенство има продължения и дузпи. Ако жребият ни прати в поток С, полуфиналът ще е с Шотландия в Глазгоу, а финалът - с победителя от Норвегия и Сърбия.

Ако идем в поток А, трябва да изчакаме точно в коя позиция ще ни прати жребият и дали стартираме с полуфинал като гост на Исландия, или на някой от другите два тима.