В неделя Манчестър Юнайтед приема Евертън в мач от Висшата лига и ще се цели в четвърта поредна победа, с което да стабилизира колебливия си засега сезон. Успехите над Тотнъм и Манчестър Сити в поредни двубои от първенството дадоха увереност на Юнайтед, че пътят е само нагоре.

Но мачът в неделя на "Олд Трафорд" е исторически с постижение, с което всеки в клуба трябва да се гордее.

Това е двубой №4000 поред, в който на терена или на скамейката за Юнайтед е вписан поне един "свой" играч.

Говорим за футболист, който или е израснал в академията на клуба, или е подписал първия си професионален договор с него. Изключително доказателство за политиката на "червените дяволи" да промотират талантите си и да им дават шанс в първия отбор.

Серията, която е уникална за световния футбол, започва през далечната 1937 г. и звучи направо невероятно в съвременната игра.

Тя е пълна с пари, трансфери, покупки и продажби, като за младите играчи е все по-трудно да намират място в първите състави на грандовете из Европа. Не и в Юнайтед.

Ако един от Скот Мактомини, Андреас Перейра, Маркъс Рашфорд, Джеси Лингард или някой от юношите като Мейсън Гринууд и Брендън Уилямс е на терена или на пейката, серията ще стигне 4000 мача.

А това изглежда сигурно, като дори е много вероятно всички те да са в групата за срещата.