Манчестър Юнайтед ще продължи да плаща на наемния си персонал, който работи по домакинските мачове на стадион "Олд Трафорд" за седмиците до 30 април, когато най-рано футболът ще се завърне в Англия.

Клубът ще извади близо 1 милион лири за периода, за да осигури доходи и спокойствие на над 3000 души, които работят за нормалното протичане на мачовете, подготовката им и привеждането на стадиона в ред след тях.

Много от тези хора разчитат именно на тези пари като основен доход, а клубът е решил, че ситуацията изисква да е солидарен с тях.

Неговата инициатива бе подкрепена веднага от още два гранда на футбола на Острова - Ливърпул и Арсенал.

Клубът от "Анфийлд" обяви, че всеки от трите домакински мача през април, които трябваше да има, ще бъде изплатен на персонала така, сякаш се е провел. Това ще струва по около 230 000 лири на среща на клуба.

Арсенал не разкрива цифри, но вероятно те са в същия диапазон. И трите гранда ще загубят пари, които реално ще дадат на хора за работа, която те не са свършили. Но ще покажат към тях лоялност в изключително сложен момент, каквато са получавали от служителите си през годините.

Някои от звездите на отборите - като например Маркъс Рашфорд от Юнайтед, дариха и лични пари в помощ на същите служители, които реално остават без заплата за поне 6 седмици, ако клубът не ги подкрепи.

Защото най-малко толкова е времето (поне до 30 април), през което в Англия няма да се играе футбол.