Манчестър Юнайтед е взел решение да освободи от договора му Кристиано Роналдо. Клубът има тежка седмица след кошмарното 0:4 от Брентфорд, но още по-сложно е положението на трансферния пазар, където играчите, искани от мениджъра Ерик тен Хаг, така и не могат да бъдат привлечени. Отделно цяло лято над "червените дяволи" виси казусът "Роналдо", който открито поиска да си тръгне.

Юнайтед се надяваше да го продаде и да върне поне инвестираните в него като трансферна сума миналото лято 15-20 милиона лири. Но интерес липсва, а клубовете, които могат да си позволят финансовите условия на португалската звезда, се броят на пръсти.

Кристиано има година от договора си и така или иначе ще си тръгне идното лято без трансферна сума. Но той иска да прекрати контракта сега и да си търси отбор като свободен агент.

До вчера информациите бяха, че ръководителите на гранда не са съгласни на такъв вариант, но днес за първи път нещата изглежда са променени.

Юнайтед е склонен да се раздели без искане за сума с Роналдо, с което да "прочисти" съблекалнята си от вредното влияние, за което все повече хора около клуба говорят. За "взривяване на съблекалнята" и "токсична атмосфера" се пише още след първата загуба за сезона от Брайтън преди 10 дни, а в основата е името на най-голямата звезда.

Според неофициални източници, но близки до Юнайтед, Роналдо не общува с никого в тима, което има лош ефект особено върху по-младите играчи, които гледат към него в търсене на пример и вдъхновение. Освен това португалецът не желае да играе под ръководството на Тен Хаг, въпреки че нидерландецът дойде едва преди 2 месеца. 

Освен това и ще олекоти ситуцията с бюджета си - плаща му по 450 000 лири на седмица.

Колкото по-бързо се случи, толкова по-добре и за двете страни, изглежда. Кристиано ще може да си намери отбор и да влезе в ритъм за Мондиала в Катар, защото не остава много време за това, световното стартира през ноември.

А Юнайтед ще има време до 1 септември, когато затваря трансферният пазар, да вземе сериозен играч в атака със свободни средства в бюджета за заплати.