Манчестър Юнайтед посяга към суперзвездата Гарет Бейл, но няма възможност да си позволи да го купи от Реал.

"Червените дяволи" искат уелсеца, но не са съгласни да платят исканите от Мадрид 95 милиона евро за него. Бейл вече е на 29 години, а заплатата му е около 550 000 евро на седмица, което също не е по вкуса на Юнайтед.

Идеята на Ед Уудуърд, който ръководи трансферните операции на "Олд Трафорд", е да вземе аса под наем. Има само един проблем - Реал трябва да склони да поеме част от заплатата на Бейл за периода от 12 месеца.

Мадрид не вижда Гарет като част от плановете за новия сезон и няма нищо против да се раздели с него. Идеята с наема е добре дошла за Реал, но при условие, че не плаща нито стотинка от възнагражданието му за периода.

Това ще е и точката, по която предстоят най-сериозните разговори. Как да бъде разпределена тежестта от тези близо 7 милиона евро на година, от които футболистът не е съгласен да намалява като изисквания?

Самият Бейл изчаква, като последното му публично изявление дойде преди два дни в Осиек, където в събота изведе Уелс  като капитан за европейска квалификация срещу Хърватия (1:2).

Тогава звездата обяви, че "предпочита да остане в Мадрид, но във футбола нищо никога не е сигурно".