Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг получи лоши новини, след като минаха всички прегледи относно състоянието на един от ключовите футболисти в отбора - Кристиан Ериксен.

Халфът получи контузия по време на победата на "червените дяволи" над Рединг с 3:1 в турнира за Купата на Лигата. Очаква се Ериксен да се завърне в игра за Манчестър Юнайтед най-рано в началото на месец май, съобщиха от клуба.

Отсъствието на датчанина оставя Тен Хаг пред сложен ребус за разрешаване в халфовата линия на Манчестър Юнайтед в ключова част от сезона.

Въпреки това обаче спецът заяви, че тимът ще може да компенсира липсата на Ериксен.

"Нормално е да бъдем разочаровани. Вече загубихме Дони ван де Беек за остатъка от кампанията. Трудно е да се взимат нови футболисти в последния ден от трансферния период. Няма как да се правят сметки за толкова неприятни контузии. Разполагаме с добри играчи в халфовата линия и те ще могат да запълнят празнината, оставена от Кристиан. Явно е, че той носи световна класа и има уникални качества, които понякога е трудно да бъдат компенсирани", заяви Тен Хаг, цитиран от ДПА.

В сряда Юнайтед играе полуфиналния мач-реванш в турнира за купата на Лигата у дома срещу Нотингам Форест. Първата среща преди седмица завърши с успех 3:0 в полза на "червените дяволи".