Юношеският национален отбор на България до 17 години записа доста престижен успех на старта на квалификациите по пътя към Евро 2022.

Родният тим победи Хърватия с 1:0 в сръбския град Стара Пазова, където се провежда тази група от първия квалификационен кръг.

Единственият гол в мача вкара младият талант на Славия - Мартин Георгиев, който се разписа в 18-ата минута на мача. Макар и само на 16, бранителят Мартин Георгиев вече направи дебют в Първа лига, започвайки като титуляр в мача на Славия срещу Лудогорец, но получи червен картон за грубо влизане в 61-ата минута.

Днес Георгиев бе героят на юношите на България, а победният му гол може да е цената на класиране за тима ни в следващата фаза.

Освен Хърватия, в нашата група е още отборът домакин Сърбия, както и аутсайдерът Лихтенщайн. За следващата фаза ще се класират първите два тима в класирането, както и четирите най-добри трети отбора от всичките групи.

Ако приемем, че България със сигурност ще победи аутсайдера Лихтенщайн, то шестте точки ще са ни достатъчни поне за място сред един от най-добрите трети отбори.

Квалификациите за юношите ни продължават с мача срещу Сърбия в неделя, а на 27 октомври се изправяме срещу Лихтенщайн.