Треньорът на "Ливърпул" - Юрген Клоп, говори ден преди финала в Шампионската лига между неговия тим и победителя от последните две издания - "Реал" (Мадрид).

Немският специалист призна превъзходството на испанците, но знае как може да ги спре и вярва, че футболистите му са способни да го направят.

"Тактиката във футбола е за такива моменти, да принудиш по-силния съперник да падне на твоето ниво, след което да се справиш с него.

Опитът в турнира е важен и да, тимът на "Реал" ни превъзхожда в това, но опитът е важен в секундите преди началото на двубоя - тогава "Реал" ще е по-спокоен. Но мачът едва тогава започва, а не свършва.

Ние имахме две седмици, за да анализираме играта на испанците. Да, те са много силни, но пък досега не са се изправяли срещу нас. Трябва да направим нещата възможно най-трудни за тях. А и по принцип никой не очакваше от нас да сме тук, а ние стигнахме финала с най-много вкарани попадения.

Тук сме, защото сме Ливърпул. Вярвам, че първо е нужно да използваме нашите си силни страни, а едва след това да се адаптираме към противника", заяви Клоп.

Точно на днешния ден преди пет години, наставникът пак беше на финал в турнира, но воденият от него "Борусия" (Дортмунд) загуби с 1:2 от "Байерн" (Мюнхен).

"Тогава бях по-превъзбуден, защото ми беше за първи път. Трудно е да си на финал заради цялата подготовка около самата среща. И тогава изиграхме фантастичен мач срещу много силен съперник и след двубоя осъзнах, че искам пак да имам този шанс някой път в кариерата си. И сега съм тук, защото моите момчета ми дадоха тази възможност. Те се бориха изключително много. Гордея се с тях и нека да играем футбол", добави Клоп.