Ювентус може да получи обратно своите 15 точки доста по-бързо от очакваното.

Това стана ясно след обжалването пред Олимпийския комитет на Италия, който заключи, че няма достатъчно яснота около мотивите на наказанието.

Припомняме, че от актива на "бианконерите" бяха отнети 15 точки заради финансови измами, състоящи се в изкуствено повишаване на трансферни суми с цел завишаване на приходите във финансовите отчети.

Естествено, че клубът обжалва решението, но от Олимпийския комитет на Италия е твърде вероятно откажат крайно решение по случая. Поне такива са индикациите след вчерашното тричасово изслушване.

Медиите в Италия очакват случая да бъде прехвърлен към друга инстанция - апелативния съд, но пък стартирането на нов процес означава още седмици на разследване и изслушвания, на фона на идващия край на сезона в Серия "А".

Именно заради това може да се стигне до решение за връщането на точките на Ювентус още днес или утре, а това автоматично ще изстреля тима от седмото до третото място.

Така от състав, който се бори за място в Лигата на конференциите, Ювентус ще стане основен фаворит за място в Шампионска лига през следващия сезон.

Разбира се, тези върнати точки ще бъдат със статут на "временни", докато съдът окончателно не реши дали действително Ювентус трябва да понесе толкова тежко наказание.