Ювентус е направил запитване към малтийската футболна федерация да играе осминафинала-реванш с Лион от Шампионска лига да местна територия.

За това признават малтийците в официално съобщение, като до момента се разграничават от решение, тъй като крайното такова не зависи от тях.

В Италия футболът е пред спиране заради разразяващият се коронавирус и епидемията може да засегне Шампионска лига, тъй като предстоящият реванш по програма трябва да се играе в Торино на 17 март.

От Юве са избрали Малта като алтернатива, тъй като там контингентът от фенове на "бианконерите" е много голям и със сигурност при подобно решение националният стадион ще се разпродаде.

Идеята е италиански фенове да не пътуват за срещата, тъй като към момента Малта се счита за безопасна дестинация що се отнася до коронавируса. До момента там са регистрирани три случая на заразени - италианско семейство от майка и баща плюс 12-годишната им дъщеря, които са били на екскурзия в Рим и са се завърнали, като към момента са под карантина.

"Неформален контакт беше направен с федерацията по този въпрос, но хипотезата е, че италиански фенове няма да пътуват за мача към Малта. Директивите за здравето, които налагат малтийските власти, трябва да се спазят. Федерацията иска да уточни, че към момента не се обсъжда подобен вариант. Важно е да се разбере, че решението се взима от клуба и УЕФА къде да се играе мача", пишат от малтийската футболна федерация в официално съобщение.