Ювентус все още няма да предприема мерки около договора на Пол Погба, макар вчера френският футболист официално да получи 4-годишно допинг наказание.

Още при даването на положителната проба преди няколко месеца, Ювентус замрази заплатата на световния шампион от 2018-а, която е в размер на 8 милиона евро на година. "Бианконерите" плащат едва по 2000 евро месечно на французина, което е договореният минимум в италианския професионален спорт.

Въпреки официалното наказание на Погба, от Ювентус ще изчакат и обжалването, от което футболистът и неговите адвокати ще се възползват.

Когато премине обжалването и наказанието бъде затвърдено, каквито са и очакванията, едва тогава Ювентус ще си позволи да прекрти договора на Погба за нарушаване на вътрешния првилник, каквото право ще клубът ще има.

Контрактът на французина е до юни 2026-а, което е година преди допинг наказанието му да приключи.

Към днешна дата 30-годишният играч е само със статут отстранен, също така той не получава пълното си възнаграждение, но пък официално продължава да е футболист на Ювентус.

Иначе всички прогнози са, че допинг наказанието на практика слага край на кариерата на Погба, който едва ли тепърва ще се завърне на терена на 34.

Дори и да опита да го направи, това вероятно ще се случи доста далеч от познатото ниво и вероятно подобен експеримент не би продължил дълго.

Самият Погба още при даването на положитлената проба обяви, че става въпрос за замърсена с допинг хранителна добавка, а не за умишлено прието забранено вещество.

Макар и думите му да бъдат доказани, това не оневинява по никакъв начин французина. Освен това в договора си с Ювентус той има изрично записано условия, че всички медикаменти и добавки се приемат само и единсвено по препоръка на медицинския щаб на клуба.

Погба също така обяви, че ще изчака обжалването, а след това независимо от резултата му, ще каже цялата истина пред медиите.