Ювентус официално сключи сделка с футболните ръководители в Италия, според която клубът ще трябва да плати глоба от 718 000 евро.

Тази сделка е изключителна важна в целия процес срещу нарушенията на "бианконерите", като тя означава, че клубът приема своята санкция от отнемане на 10 точки от актива му.

Припомняме, че заради сериозните финансови нарушение и подправянето на данни при трансфери и заплати на играчи, първоначално Ювентус загуби 15 точки от актива си, но след обжалване и повтори преразглеждане на казуса, санкцията бе намалена на 10 отнети точки.

Постигнатото вчера споразумение означава, че Ювентус няма да обжалва тази санкция, а с плащането на глобата от 718 хиляди евро ще избегне по-сериозни санкции по същите обвинения.

Не е маловажен фактът, че при първата санкция редица директори в клуба получиха забрани да се занимават с футбол, а някои от тях бяха изправени пред опасността за присъди, но след това всяко обвинение срещу тях бе свалено.

От Ювентус също така излязоха със съобщение, че това споразумение е било пътят към стабилизирането на клуба.

В официалната позииця се казва, че по този начин треньорът Масимилиано Алегри и играчите вече спокойно може да мислят за следващия сезон, без да се притесняват от тиражираните информации, че Ювентус може да започне с отрицателен точков актив.