Ръководството на Ювентус ще опита да сключи сделка с отговорните футболни органи в Италия във връзка с нередностите около плащането на заплатите на футболистите по време на пандемията. По-късно днес ще се проведе изслушване в местната ффедерация, което първоначално трябваше да се случи на 15 юни, а "бианконерите" ще пробват да изчистят проблемите си още преди края на този сезон, като дори имат конкретно предложение за това.

Няколко различни медии съобщават, че торинския гранд ще предложи да плати глоба, както и да му бъдат отнети още две или три точки към вече взетите от актива му 10, които бяха по друго обвинение, свързано със счетоводството на "черно-белите".

Подобно развитие би означавало, че въпреки санкциите, Юве ще завърши на седмо място в Серия "А", където последния кръг предстои този уикенд, а по този начин ще се класира за Лигата на конференциите следващия сезон. В момента футболистите на Макс Алегри са именно седми, като имат преднина от шест точки пред осмия - градския си съперник Торино.

Дори и това да стане факт, европейското участие на най-титулувания клуб в италианския футбол все пак ще бъде под въпрос, защото и от УЕФА имат обвинения към Ювентус. Там става дума за нарушения на правилата за лицензиране и финансовия феърплей.