За четвърта поредна година отборът на Белгия завършва календарната година като №1 в ранглистата на ФИФА.

Разбира се, това не означава задължително, че белгийците са най-силният тим на планетата, но фактът, че вече четири години няма кой да ги свали от първата позиция, е ясен знак за постоянството на тима.

През тези години дори световният шампион Франция и европейският първенец Италия не успяха да изместят "червените дяволи", които са безпощадни квалификации за голямо първенство, където нямат загуба от 2015-а.

След ужасяващата 2020-а, която бе с най-малко мачове на международно ниво от 33 години насам, то тази 2021-а постави рекорд с 1116 срещу между национални тимове.

Полпозишънът е за Белгия, а след "червените дяволи" се нареждат Бразилия и актуалният световен шампион Франция.

Топ 10 допълват Англия, Аржентина, Италия, Испания, Португалия, Дания и Нидерландия.

Отборът с най-голям прогрес през цялата година е този на Канада, който е прогресирал с 32 места спрямо миналата година.

Бългрия пък ще изпрати годината като футболна сила №71 в света, което бе ясно още през месец ноември.

Страната ни е зад отбори като Буркина Фасо, ДР Конго, Панама, Мали и Ямайка, като на Балканите след нас са единствено Черна гора и Косово.

В Европа България е на 35-а позиция от 55-те членки на УЕФА.

В различните континенти освен Европа и Южна Америка, където лидери са Белгия и Бразилия, следните страни оглавяват местни класации. САЩ е лидер на Северна Америка с 11-ата си позиция, Иран е №1 на Азия с 21-а позиция, Сенегал е №1 на Африка с 20-а позиция, а Нова Зеландия е №1 на Океания със 110-а позиция.