Страхотни новини пристигнаха в Челси, след като стана ясно, че клубът отново ще може да привлича играчи от първите часове на новата година.

"Сините" от Лондон изтърпяваха забрана за привличане на нови футболисти за срок от една година, наложено им от ФИФА миналия февруари.

Причината за снакцията бе, че отборът е привличал играчи под 18-годишна възраст в разрез с приетите правила при подписването с млади футболисти.

Спортният арбитраж в Лозана обаче взе решение да намали половината наказание, което означава, че "сините" отново ще се включат с пълна сила на трансферния пазар.

Новият треньор Франк Лампард бе принуден да работи с наличната група играчи от началото на сезона. Тя бе съставена предимно от доста млади футболисти, но въпреки това отборът върви добре, заема четвъртата позиция във Висшата лига и играе доста приличен футбол.

Феновете и Лампард са обнадеждени, че ако успеят да се подсилят с няколко по-опитни и качествени състезатели, Челси ще успее още повече да доближи нивото на Ливърпул и Манчестър Сити, които безспорно са най-силните тимове на Острова в последните години.

В Англия вече заговориха за първите цели на клуба. Това са Вилфрид Заха от Кристъл Палас и Бен Чиуел от Лестър. Опити за привличането им ще бъдат направени още през януари. През лятото обаче Челси ще направи всичко възможно, за да вземе англисйкия талант Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд.