Звездата на Ботев (Враца) Валери Божинов заяви, че главният съдия на мача с Черно море е отправил предупреждение за радостта след гола.

Божигол се разписа за 2:0, а след това отпразнува попадението със своята имитация на стрелба с картечница, но Станислав Тодоров е оправил критика.

"Не беше планирана реакция от моя страна. След гола съдията Станислав Тодоров ми направи забележка, че не трябва да правя повече този жест. Каза ми, че принципно съм за жълт картон. Досега никой не ми беше правил забележка за това нещо. За в бъдеще повече няма да правя картечницата, ще измисля някакви други неща. Важното е моите голове и тези на съотборниците ми да носят по 3 точки на отбора.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/2035-54403-36938/033100

Чувствам се идеално тук. За един футболист е хубаво, когато играе и когато тимът му записва победи. Аз като нападател вкарвам голове. Дойдох точно с тази цел, за да мога и аз самият да си вдигна формата. Получава се засега. Не може да отидеш на война без войска. Зад гърба си знам, че имам една голяма армия, както казват сърбите.

Имам договор до зимата с Ботев (Враца). Първо ще изчакам да свършат всички тези мачове до 15 декември, когато играем с Локомотив (Пловдив). Тогава ще имаме разговор с ръководството. Отсега не мисля за месец и половина напред. Концентрирал съм се върху оставащите двубои. Целта ни е да вземем максимален брой точки. След това ще ударим чертата и ще видим какво сме направили. За да остана, трябва и от двете страни да го искаме. До момента нямам никакви конкретни запитвания от други отбори", коментира Божинов пред "България днес".