Скандално изказване на аса на Реал Мадрид Карим Бензема се превърна в тема номер едно за френските медии и социалните мрежи, при липсата на реални футболни събития на терена.

Нападателят отговори на въпроси във видеочат с фенове, а едно от изказванията му скандализира.

"Не бъркайте болид от Формула 1 с картинг...", отвърна Карим на питане да сравни своята игра с тази на Оливие Жиру от Челси. "Знам, той дава нещо на отбора, върши работата си... Но дали някой харесва стила му? Не съм сигурен..."

Бензема бе изваден от националния отбор преди 4 години заради огромния скандал извън терена, в който бе замесен със съотборника му Матио Валбуена.

Нападателят гледа по телевизията как Франция загуби финала на Евро 2016 и стана шампион на Мондиал 2018, като Жиру водеше атаката.

Очевидно, Карим продължава да не се чувства добре по темата и не успя да се удържи, за да направи хапливия коментар.

Той също така хвърли една "стрела" към шефа на федерацията Ноел ле Грает: "Ако мислиш, че съм свършен, дайте ми разрешение да играя за друга страна и ще видиш тогава..."

Това изказване идва, след като президентът на федерацията наскоро отхвърли идеята за връщане на Бензема в състава на "петлите" с думите, че "се гледа към бъдещето, а не към миналото".

сът на Реал има право да играе за Алжир заради произхода си, но ФИФА не би разрешила това, тъй като има 81 мача за Франция.

Статистиките сочат, че в тях е вкарал 27 гола. Жиру има 39 попадения в 97 двубоя с екипа на родината.

Пред него са само Мишел Платини и Тиери Анри. Средно статистически, попаденията на Оливие идват по 0.40 на мач, а тези на Бензема са 0.33 на двубой...