"Левски" вече постигна споразумение с Националната агенция по приходите за разсрочено плащане на задълженията, които обаче са се увеличили в последните три месеца. "Дневник" съобщава, че "сините" вече дължат на НАП над 5 милиона лева, като 4.4 милиона от тях са по вече постигнатата договорка, а 714 хиляди лева са текущи задължения, натрупани в последните три месеца.

Именно въпросните над 700 хиляди лева притесняват ръководството на клуба, че споразумението с агенцията може да бъде прекратено. Заради липсата на средства през последните три месеца не са плащани осигуровки и данъци.

Месечната вноска, която е част от разбирателството с НАП, възлиза на 143 хиляди лева. Лошата финансова ситуация и липсата на стабилност обаче са довели до натрупването на нови задължения.

Ако договорените вноски или текущите задължения не се погасяват, то действително съществува опасност споразумението между клуба и агенцията да бъде прекратено.

От "Левски" са в постоянна комуникация с НАП и търсят решение на тежката ситуация, а един от вариантите е увеличаването на месечната вноска.

Миналата седмица новият мажоритарен акционер на клуба - легендата Наско Сираков разкри, че общите финансови задължения на столичния тим са около 24 милиона лева.