Истински хаос се очертава в Неапол, след като стотици немски фенове възнамеряват да нарушат забраната си за присъствие на тазвечершния мач от Шампионска лига.

Един срещу друг се изправят Наполи и Айнтрахт (Франкфурт) в мач реванш от осминафиналите на турнира, а след първата среща и възникналите проблеми между двете агитки, домакините решиха да не продават билети на хора с адресни регистрации в района на град Франкфурт.

Мотивът им бе да се избегнат сблъсъци и да се гарантира безопасноста на хората в града.

Феновете на Айнтрахт, които се славят като едни от най-верните и темпераментни в цяла Европа, изобщо не се съобразиха със забраната и по неофициални данни между хиляда и две хиляди от тях са вече по улиците на Неапол.

А както добре знаем, южният италиански град има особена слава, а феновете на Наполи не са сред най-толерантните и спокойни в Европа, дори напротив.

Цялата ситуация изправи на крак силите на реда в Италия, а до началото на мача, който стартира в 21 часа местно време, се предвижда възможността за доста кървави сблъсъци.

Стотици фенове на Айнтрахт, спроед властите около 400, са пристигнали на гарата в Неапол с влакове от различни краища на Италия, придружавани от крайните ултраси на Аталанта, с които са в приятелски отношения.

Снимка: Getty Images

Твърде вероятно е феновете на Аталанта да са изплзвали своите италиански документи, за да закупят билети, с които на практика на стадиона да влязат немските ултраси.

Евентуалното влизане на стадиона на стотици немци още повече може влоши обстановката и да доведе до тежки сблъсъци дори по време на мача.

Отново по непотвърдена информация, ултрасите на Наполи вече са сформирали свои малки групи, които обикалят улиците на града и издирват немци, а резултатът от срещата им може да бъде ужасяващ и за двете страни.

Феновете от Франкфурт се славят със своите инвазии по европейските терени. Показаха го преди година, когато бяха повече от домакините на "Камп Ноу" срещу Барселона, както и в мача си срещу Уест Хем също през миналия сезон, когато заляха "Олимпийския стадион" в Лондон.

И в двата случая обаче феновете на Айнтрахт не срещнаха каквато и да е съпротива и не се стигна до конфронтация с домакинските привърженици, но в Неапол случката ще е съвсем различна.

Снимка: Getty Images