Сериозен скандал е напът да разтресе немската Бундеслига, от която вече се изиграха два кръга.

Медиите в страната разпространиха новината, че отборът на РБ Лайпциг, е прикрил положителната проба за коронавирус на своя втори капитан Марсел Забицер.

Според информациите, австриецът е дал положителна проба за наличието на вируса преди три седмици, като е бил подложен на карантина. Той не е имал симптоми, а след няколко отрицателни теста в последните дни, Забицер ще се завърне в състава.

От РБ Лайпциг, който заема третото място в Бундеслигата и е четвъртфиналист в Шампионска лига, отказаха да коментират темата.

Клубът просто заяви, че Забицер е лекувал травма, но съмненията на медиите идват от факта, че в последните седмици той изобщо не се е появявал в базата на тима.

Ако се окаже, че РБ Лайпциг наистина е прикрил положителния тест на Марсел Забицер от федерацията, то клубът може да понесе санкция. В периода на пандемия, всеки тим трябваше коректно да отразява резултатите от тестовете пред местната федерация, без да е длъжен да го разкрива за болни играчи публично.

Новината предизвика вълна от недоволство към тима на Лайпциг, който и без тва не се ползва с одобрение сред немските фенове на футбола. Заради обвързаността си с компанията "Ред Бул" и заобикалянетона редица правила при финансирането си, клубът се ползва със славата на "най-мразения тим в Германия".