Сериозна кражба е била извършена от строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

През празничните дни, когато на стадиона на Ботев не са се извършвали строителни дейности, от обекта са били задигнати кабели на стойност 25 000 лева.

Полицията вече е започнала разследване по случая, като се търсят и извършителите на сериозната кражба.

Според отговорника за електрическат инсталация Хубен Анадолиев, става въпрос за прецизен обир от добре запознати с инсталациите лица, като не е изключено дори и саботаж.

Пред "Тraffic news" той сподели: "Това не прилича на обикновена кражба, като дори подозираме, че може да е саботаж. Хората, които са взели кабелите, са се качили със стълба и с ножица за кабели са отрязали вече монтирани елементи. Рязането е било изключително прецизно. Кабелите са били качени върху стелажи като на практика, когато се върнаха работниците на обекта, по никакъв начин не е личало, че има липсващи елементи.

Не знам, възможно е и да е саботаж. Тъй като, ако не бяхме ги видели сега, то щяхме да разберем, когато тестваме цялата инсталация. Това щеше да зачеркне цялата ни работа до този момент".

Строежът на стадион "Христо Ботев" започна още преди осем години, но фалитът на КТБ стопира всички дейности, които бяха подновени след отпуснатите от предишното редовно правителство над 20 милиона лева.

Стигна се и до тегленето на допълнителен заем от страна на община Пловдив, но очакванията са, че след години чакане, в началото на 2023-а Колежа ще бъде завършен.