Заемът от 199 999 лева, с който Левски успя да погаси част от заплатите в клуба, е бил отпуснат от доста близък до клуба човек.

Това призна представителят на феновете в Надзорния съвет на клуба - Петър Ганев пред bTV.

Левски взе въпросния заем, за да покрие по една заплата на играчите, защото в противен случай те имаха право да разтрогнат с клуба и да си тръгнат, което вероятно доста от тях щяха да сторят.

Все пак клубът успя да върне задължението си в рамките на около 10 дни, като средствата дойдоха от кампанията по продажба на абонаментни карти.

Името на въпросната фирма така и не бе разкрито по желание на нейния собственик, който по думите на Ганев е едноличен собственик и доста близък до клуба човек.

"Състоянието на Левски е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност - продажбата на карти, продажба на артикули. Продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно.

Най-належащата дупка е около 4 милиона лева за заплати. Някои от заемите се изчистиха, а някои бяха отложени за 2023 година.

Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, фирма с едноличен собственик успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името. Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян също е водил много разговори с него.

Парите от депутата Делян Пеевски, които бяха 500 000 лева отидоха за данъците, за вноската за НАП", сподели Ганев.