Манчестър Юнайтед обяви финансовите резултати на клуба. Към 31 март тази година дълговете на “червените дяволи” са се увеличили с близо 12% спрямо предходната - от 443.5 милиона паунда на 495.7 милиона паунда.

Увеличение има също така и в приходите на клуба, които са скочили с 29% до 153 милиона, като това става факт най-вече заради отварянето на стадионите. Липсата на приход от домакински мачове бе един от най-големите проблеми както за Юнайтед, така и за другите тимове от анлгийския елит по време на пандемията.

Спад има и в приходите от телевизионни права - 12%. Фонд “заплати” също бележи увеличение от 19.5% и вече възлиза на 101.8 милиона паунда.

В първото тримесечие на 2022 година славният английски тим е записал загуба от 27.7 милиона паунда. За справка - през миналата година за същия период тази цифра е била 18.1 милиона паунда.

Тимът от “Олд Трафорд” не успя да се пребори за място в Топ 4 на Премиър лийг и няма да играе в Шампионската лига, откъдето идват огромни приходи. Под ръководството на Ерик тен Хаг Юнайтед ще трябва да се задоволи с участие във втората по сила надпревара в Европа - Лига Европа, където печалбите са далеч по-малки от тези в турнира на богатите.