На фона на всичките неволи за Ботев (Враца) на терена, клубът от Северозапада бе ударен и от коронавируса.

Седем от играчите на врачани са с положителни пробив за COVID-19, като ще трябва да изкарат задължителна 14-дневна карантина.

До този момент отборът на Ботев бе единственият клуб, който не бе сериозно засегнат от пандемията, дори през миналата есен, когато няколко елитни тима регистрираха над 10 заразени. Ето, че сега седем футболисти на Ботев са заразени, а опасенията са, че в следващите дни може да има още.

Ако в ситуацията може да се търси нещо положително, това е, че заради паузата на националните отбори, както и парламентарните изобир, скоро официален мач не се задава.

Вероянтно заразените играчи ше са на линия за подновяването на първенството, но фактът, че 14 дни няма да тренират, сериозно ще повлияе на физическат аим форма.

Ботев се намира в ужасяваща форма, като загуби 10 от последните си 11 мача. Това отрежда на тима предпоследната 13-а позиция, само на точка пред последния Етър.

За врачани предстоят три решителни мача именно срещу Етър, както Ботев (Пловдив) и Славия, все отбори замесени в борбата за оставане в групата.