Името на българската застрахователна компания "Лев Инс" бе замесено в огромния скандал в италианския футбол, около фалита на Палермо.

Сицилианският клуб, в който играе националът Ивайло Чочев, заслужи завръщането си в Серия "А" преди два месеца, а днес е на крачка от аматьорския футбол.

Клубът, който смени четири собственика през този сезон, бе лишен от 20 точки заради финансови нарушения.

Палермо все пак можеше да спаси професионалния си статут, ако в нужния срок представи гаранция за финансовата си стабилност и план за изчистване на някои задължения.

Ръководството успокои феновете, че това е само дребен технически въпрос и ще бъде решен до часове.

Тук вече се намесва името на "Лев Инс". Именно тази компания е трябвало да бъде гарнат на Палермо, но впоследствие се оказало, че има несъответствие в документите.

Установило се, че Палермо е бил подведен от фалшиви брокери, представящи се за служители на "Лев Инс". От римския вестник "La Repubblica" дори са се свързали с клона на компанията в Италия, където отрекли да са влизали в контакт с футболния клуб от сицилианската столица.

Дори и директорът на клуба Фабрицио Лукезе призна пред "Gazzetta dello Sport":

"Какво да ви кажа? Бяхме измамени. Разчитахме на грешните хора. Сега се опитваме да издействаме нова гаранция и да я депозираме. След това ще видим какво ще се случи. Истината ще излезе наяве утре".

Ако от Италианският футболен съюз не удължат срока на Палермо за предоставяне на нужните документи, то мястото им в Серия "Б" ще бъде заето от Венеция, който изпадна през завършилия преди месец сезон.