Стадионът на мексиканския клуб Керетаро ще остане затворен за фенове в следващите 12 месеца. Наказанието наложи Футболната федерация на страната, след като се консултира с Националната полиция и прокуратурата.

Докладът за втрещяващите побоища на неделния мач с Атлас от първенството стигна и на бюрото на президента на Мексико Андрес Обрадор, който нареди най-строги санкции.

Поне 26 души бяха тежко ранени и са в болница в Керетаро след сблъсъците, в които бяха употребени ножове, боксове и метални тръби. Според медиите в страната, вероятно има и жертви, но това още се спестява на обществото. "Най-черният ден за мексиканския футбол", го нарече Обрадор след видяното.

Президентът на Керетаро Микел Ариола нарече хулиганите от групировките на отбора "животни", след като някои от тях бяха заснети на любителски видеа да бият и ритат паднали на земята хора, като числено ги превъзхождаха по 5-6 или дори 10 към 1.

"Не ни трябват престъпници на стадиона", каза Ариола.

Местните вестници се опасяват и за неговото здраве, след като ултрасите са го нарочили заради санкцията и това, че ги обвинява за случилото се.

Босът на клуба издаде паралелна заповед нито един фен да не пътува с отбора при гостувания в продължение на 3 години. Това си вътрешно решение на Керетаро.