Днес официално започна делото за изнудване, по което подсъдим е звездата на Реал (Мадрид) Карим Бензема. Френският национал, който е и един от капитаните на испанския колос, е обвиняем заедно с още четирима души в опит за изнудване на един от бившите си съотборници в селекцията на "петлите" - Матийо Валбуена.

Бензема и останалите обвиняеми се забъркаха в скандал със секс запис през 2015 година, като цялата ситуация доведе и до изваждането на Карим от националния тим.

Обвиненията към Бензема гласят, че той е посредничил на престъпниците, които са искали голяма сума пари от Валбуена, за да не пуснат в публичното пространство негов секс запис. По онова време нападателят е окуражавал съотборника си да плати исканата от изнудвачите сума.

Прокурорите твърдят, че Бензема е казал на Валбуена, че "може да реши проблемите му с видеото". Самият играч категорично отхвърля всички обвинения и подчертава, че просто е искал да помогне на съотборника си.

Очаквано, футболистът на Реал не присъства на днешното заседание. Самият Валбуена изрази разочарованието си от отсъствието на бившия си съотборник. Друг от обвиняемите е приятел от детските години на Бензема.

Заседанията ще продължат и през остатъка от тази седмица. Нападателят на Реал, който е сред номинираните за "Златната топка", може да бъде осъден за съучастие в изнудване, а максималната присъда е пет години затвор и глоба в размер на 75 000 евро.