Започна предварително заявеното разпъване на палатки в знак на протест пред сградата на Българския футболен съюз в Бояна.

Събирането официално е обявено за 12 часа, но повече от час преди него феновете започнаха да разпъват своите палатки.

Основната част от тях са привърженици на ЦСКА, като именно "червените" обявиха организирането на този протест. Той е насочен срещу Борислав Михайлов и управниците на родния футбол, като желанието на протестиращите е да се случи промяната с идването на Димитър Бербатов на президентския пост.

Още снощи насочени срещу Михайлов транспаранти бяха закачени на ключови места в столицата, а през деня редица аматьорски клубове из страната се снимаха с плакати срещу БФС преди мачовете си от областните групи.

Пред медиите застана и тарторът на агитката на ЦСКА - Иван Велчев, който заяви, че за петк се планира огромен и масов протест пред Министерски съвет, който ще обединява фенове на много родни клубове.

"Изчакваме българския съд да се произнесе. Вярваме и няма да се предадем. Тук сме до дупка. Безумие и пълна подкрепа за нашия директор Филип Филипов. Взимат безобразни решения. Хората са показали, че са изключително дебелокожи и безочливи.

В петък ще правим огромен протест пред Министерски съвет. Няма да оставим нещата така и ще се борим до последно. Приветстваме Димитър Бербатов. Искаме млади и кадърни хора. Тук можем да си скандираме колкото искаме. В петък ще видите едно безпрецедентно обединение между големите български отбори. Това, че някои директори и собственици на клубове са зависими по един или друг начин от БФС, това не може да ни спре да подкрепим Димитър Бербатов. Притеснени са от БФС. Не им се иска да има палатков лагер тук. Имаме всички документи и всичко е законно. Ще стоим денонощно 24/7".

Единствен коментар от страна на БФС на този етап направи изпълнителният директор на централата Борислав Попов, който само заяви, че щом протестиращите го правят мирно и имат разрешение от общината, то всичко е наред.

На място пристигна и Димитър Бербатов, който подкрепи събралите се на протест фенове.

"Всеки има право да изразява своята позиция и воля в едно демократично общество. Ние идваме, за да покажем отношение. Стига да се случва мирно и цивилизовано.

Всичко, което се случи с изхвърлянето на тези клубове е нелогично, а и неморално.

Няма Левски и ЦСКА, аз търся обединение на всички клубове в името на футбола и в солидарността към най-малките. Защото големите трябва да помогнат на по-малките.

Бях на разпит в полицията заради наш сигнал, който подадохме за репресия срещу клубовете. Не е заради проведения от мен конгрес, защото той е напълно законен.

Не съм си представял, че ще се озова на палатков лагер, когато започнах тази битка. Това не е начинът, но действията са крайни заради системното нарушаване на устава от страна на БФС.

Ако бездействаме, че има още 16 години, в които нищо няма да се промени във футбола ни", сподели той.

Снимка: Bulphoto

Там бе и треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов с неговия екип, за да подкрепи протестиращите.

"Аз и екипът ми сме тук като фенове, загрижени за българския футбол. Надявам се всичко това да е положително и да достигне до световните медии. Управлението на Борислав Михайлов не дава качество. Управляващите българския футбол гледат само личните си интереси. С феновете винаги сме заедно. Няма различия между нас. Ако трябва, ще идваме всеки ден", сподели Младенов.

Снимка: Bulphoto