Реал Мадрид и Барселона са изпратили официални оферти за Неймар в офиса на ПСЖ. И двете са отказани, обяви в. "Екип", но с уговорката, че френският клуб е подканил колосите да опитат отново - просто на по-висока кота.

ПСЖ иска да продаде Неймар, бразилецът иска да напусне Париж, а единствените два отбора, които могат да си го позволят в момента, са тези.

Според "Екип", офертата на Барса е била за 100 милиона евро плюс Фелипе Коутиньо и Иван Ракитич.

Предложението се е сторило нерентабилно на Пари Сен Жермен, защото в интервюта тази седмица и двамата футболисти признаха, че не желаят да напускат Каталуня. А клубът от френската столица не е убеден, че иска да вземе играчи (дори да се съгласят), които не са мотивирани да са част от него.

Предложението на Реал е било по-приемливо - с бартер за Гарет Бейл и Хамес Родригес в него, но с по-ниска финансова стойност (около 70 милиона евро).

Засега и то е отказано, но според испанския "Марка", ПСЖ е по-склонен да разговаря и прави бизнес с Мадрид, отколкото с Барса заради стари противоречия и проблеми в отношения с каталунския клуб.

Неймар пък си иска Барселона, а не Реал... Изобщо - сложна ситуация, забъркани са много пари, поне 4-5 топ футболисти и преговори, които могат да се проточат.