Лидерът във временното класиране на Първа лига - "Левски", е със запорирани сметки, съобщи "clubz.bg".

Едно частно дело за неплатен ремонт в сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" и два запора на сметките от изпълнителни производства тегнат над клуба.

По едното дело в Софийския районен съд фирма, която твърди, че не си е получила 20 000 лв. за дизайнерска дейност, чака съдът да се произнесе с решение, а другите две са запори, които СРС е наложил на "синия" клуб за задължения към агент на футболисти и към тв звездата и продуцент Андрей Арнаудов.

Претенциите на компанията извършила дизайнерска дейност на стадиона са на стойност 20 000 лв. Клубът обаче не е подписал приемо-предавателния протокол за дейността, т.е. - не е приел изпълнението, защото не е доволен.

Искът е заведен на 28 септември 2017 г., а последното заседание на съда е от 30 май тази година. Предстои произнасяне на първата инстанция.

"Левски" има няколко издадени изпълнителни листове за запор на сметките. Единият е от холандския футболен агент Уинстън Хаатрехт заради сключен договор за посредничество при трансфери на двама футболисти. Мениджърът претендира, че от "Герена" не са му заплатили 10 000 евро.

Контрактът е подписан на 7 юли 2014 г. Любопитно е, че Хаатрехт е представляван у нас от адвокат Елена Тодоровска. Тя работеше в ЦСКА по време на втория период на Александър Томов. В случая става въпрос за заповедно производство за запор заради задължения и доказателствата, изисквани от съда, са само показване на нотариално заверен договор между страните.

В миналото холандецът е довел при "сините" своите сънародници Дъстли Мюлдер и Сержиньо Грийн. През миналата година Мюлдер осъди "Левски" във ФИФА за 39 000 евро, но това е отделен казус.

Друг запор идва от ТВ продуцента Андрей Арнаудов. Той и съдружникът му Иван Христов бяха членове на управата на "Левски" по времето на Тонев.

На 7 април 2016 г. фирмата им сключва контракт с клуба за заем в размер на 40 000 лв.

Всички тези дела подлежат на инстанционен контрол от "горната" инстанция - в случая СГС.