Защитникът на "Манчестър Юнайтед" Люк Шоу не приема критиките, че има проблем с теглото.

По време на предсезонната подготовка в САЩ, бившият играч на "Саутхемптън" заяви, че не знае защо физическите му данни постоянно биват обсъждани.

"Предполагам, че трябва да приема критиките. Те и позитивните думи те правят по-силен. Имал съм проблеми с някои от треньорите си, но никога не съм бил извън форма. Чувствам се много добре и ако получавам игрови минути, ще се подобря", обяснява Шоу.

Embed from Getty Images

Той имаше конфликт с Жозе Моуриньо през миналия сезон. Наставникът сипеше непрестанни критики към своя възпитаник след всяко влизане на терена.

Една от причините за това е, че Шоу дойде в "Юнайтед" в сделка за 27 милиона паунда преди четири години. Очакваше се да е един от най-добрите английски защитници.

Embed from Getty Images

През септември 2015-а в мач срещу ПСВ кракът на Шоу бе счупен по ужасяващ начин, който сложи край на сезона му. След завръщането последователно Луис Ван Гаал и Моуриньо споделиха мнение, че бранителят е с наднормено тегло.

"Хората може да казват, че съм дебел, но аз познавам тялото си. Изглеждам голям, защото такава е структурата ми. Тялото ми е като на Уейн Рууи", оправда се Шоу.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/190839-40942-35/033200