Осмата "златна топка" на Лионел Меси не беше изненада за никого, тъй като още след триумфа на Световното първенство беше ясно на кого ФИФА ще връчи отличието.

Аржентинецът "превъртя играта" със спечелването на най-важния футболен турнир, но дали това беше достатъчно той да бъде избран за най-добрия играч на планетата.

Истината е, че ако търсим тенденция в критериите за избирането на носител на най-важното индивидуално отличие, трудно ще я намерим.

В някои от годините Меси беше избиран заради представянето си в клубния футбол, а в същото време беше пренебрегван световен шампион или европейски шампион, а сега е избран за сметка на най-добрия играч на клубно ниво.

Разбира се, става дума за нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, който спечели требъл и беше най-резултатният играч в цяла Европа.

Норвежецът вкара 52 попадения и беше най-резултатен във Висшата лига, Шампионска лига, а освен това стана Играч на сезона в двата турнира.

Меси е лидерът на Аржентина, но бе повдигнат въпроса дали друг играч на "гаучосите" не би заслужавал повече отличието. Например Хулиан Алварес, който направи много силно световно, а в същото време спечели требъл с Манчестър Сити. Нападателят остана седми в класирането за "Златната топка".

Днес ви питаме заслужена ли е осмата "златна топка" на Лионел Меси и ако не, то кой я е заслужавал повече?