Тази сутрин "Мач Телеграф" излезе с новината, че лицензът на Левски е застрашен, но не заради милионите дългове към НАП или заради задължение към бивш футболист, а заради Ивайло Ивков.

Според информацията, бившият изпълнителен директор е заплашил клуба с УЕФА, ако не му бъде изплатено полагащото му се обезщетение за освобождаването от поста преди година.

Тогава след скандал с ръководството в лицето на Наско Сираков, Иво Ивков бе освободен. Акт, след който своята оставка хвърли и Станимир Сотилов.

Пред БНТ Ивайло Ивков призна за обезщетението от 15 хиляди, което клубът му дължи, но също така уточни, че е дал достатъчен срок на ръководстовто, преди да става въпрос за "застрашен лиценз".

Левски ще има време до края на месеца да подпише споразумение или да се изплати с Ивков, преди да се стигне до разрешаване на спора по съдебен път, което действително може да е заплаха за лиценза.

"Лицензът на Левски не е застрашен изобщо. На 26 юни поканих клуба да изпълни задълженията си. Миналия месец го направих още веднъж, за да подпишем споразумение. Бях готов да опростя цялата сума, стига да подпишем споразумение. Аз не желая отнемане на лиценза. Правя го, за да помогна на любимия си клуб, предвид недалновидността на управляващите да запазят лиценза си.

Ако исках лиценза на Левски, щях да изчакам след 31 март и знайте, че разбирам тази материя. Тогава наистина лицензът щеше да е застрашен заради едни днешни 15 хил. лева обезщетение, които клубът ми дължи.

Високомерността или омразата към мен от управляващите не даде резултат една година и сезирах компетентните органи. Лицензът ще бъде застрашен, ако управляващите предпочетат егото си вместо интереса на клуба. Пожелавам успех на Левски, в момента правя услуга на клуба", заяви той.